понедельник, 10 марта 2014 г.

Історія винайдення нейлону


Чи знали хто і як винайшов нейлон?
Нейлон почав вироблятися в промисловому масштабі компанією DuPont у середині 30-их років 20-го століття. Саме 28 лютого 1935 року американський винахідник УоллісКаразес вперше синтезував нейлон. На розробку нейлонового волокна Уолліс ХьюмКаразерс витратив майже 12 років. До речі, сьогодні патент на нейлон належить компанії DuPont та приносить кількамільярдів доларів на рік!

Уолліс Каразес був родом з Айова (штат США). У своєму штаті він отримав фундаментальну економічну освіту зафахом бухгалтера. Бухгалтерська справа була не його покликанням і він переїхав до Міссурі. Там Уолліс виявив своїнеймовірні таланти в області хімічних відкриттів. Як виявилося, Уолліс мав неймовірний талант природженого хіміка.До речі Уолліс Каразес залишив Гарвардський університет, щоб керувати новою лабораторією компанії DuPont.

У 1924 році в університеті штату Іллінойс він почав вивчати структуру полімерів. Штучний каучук, який віндосліджував, привів його до нових відкриттів. Чотири роки потому, Каразес зі своєю дослідницькою командою очоливлабораторію DuPont.
нейлон используется для печати этикетки
Широкій громадськості про винахід нейлону було оголошено лише 27 жовтня 1938року.
Існує версія, що слово «нейлон» походить від назв міст Нью-Йорк і Лондон (NYLON =New York + London). Також зустрічається думка, що це слово - абревіатура відЛабораторія органічних нітросполук Нью-Йорку. Однак достовірних відомостей про ценемає.
Цікавий факт!
У 30-их роках 20-го століття парашутний шовк імпортували з Японії, 
але знаменитий хімік Каразесвирішив проблему створивши штучний шовк.

На жаль життя хіміка закінчилася трагічно. Всього рік потому, після отримання патенту на нейлон він покінчив із собою.
За своє життя Уолліс Каразес мав більше 50 патентів, окрім нейлону він винайшов також неопрен. Його по правуназивають батьком штучних полімерів. Варто зазначити, що на початку 20-го століття природні волокна були єдинимдоступним для ткацтва матеріалом.
перші жіночі панчохи



Доля ж нейлону з 1931 року складалася дуже вдало. Нейлон знайшов багатостороннєзастосування і міцно зайняв лідируючу позицію на ринку хімічних волокон. З нейлонупочали ткати килими, парашутний шовк, жіночі панчохи та інше.


Вже в 1939 році перші в світі нейлонові панчохи поступили в продаж в одному з універмагівУілмінгтону (США). Нейлонові панчохи сталі сенсацією. Вже через півроку в Нью-Йорку заодин тільки день розпродажу було продано 5 мільйонів пар нейлонових панчох.


у нас можно заказать нейлоновых этикетки
Нейлон відмінно зарекомендував себе і в швейній галузі, в тому числі і для виробництва етикеток для одягу. Нейлоновіетикетки виробники одягу стали вшивати у свої вироби, оскільки етикетки з нейлону дуже міцні, мають відміннийтоварний вигляд і надовго зберігають свою інформаційну функцію про одяг на якому вони знаходяться.

                                   ЗАМОВИТИ  ЕТИКЕТКИ  З  НЕЙЛОНУ

Успехов в Вашем бизнесе!
Компания "АЛЬТАИР"
+38 044 206 27 37
+38 044 206 27 38
zakazaltair.net.ua


Присоединяйтесь к нам:
Facebook
Вконтакте
Linkedin


Комментариев нет: